top of page
F9-22.jpg

F9 är en mötesplats.

Vi samlar starka varumärken, partners och fyller en fastighet med nytt liv. Entrévåningen bjuder träning och hälsa. Här möter du både de som satsar mot världseliten inom sin sport och/eller engagerade, glada amatörer. Unga och mindre unga om vartannat med olika ambitionsnivåer. Våra partners inom träning bjuder in till kampsport, crossfit/gym och löpning -med klasser och gott om plats för alla. På övre våningen slöjdar vi fram en yta för upplevelser inom kultur, event, talks, möten, konferenser. En övervåning som utvecklas över tid. Vårt mål är att den aldrig ska kännas färdig. Som ett kitt mellan allt så finner ni en modern coworking-arena. Hos oss finns träning, upplevelser, arbetsplats samlat under samma tak. Här på F9 kan du kan utmana dig, vila, slicka dina sår eller gå upp i puls. F9 har mötet i sitt DNA. Mötet med andra eller med dig själv. Ta plats. Häng med. Häng med oss. Välkommen in!

Att ta hand om sig själv och sin hälsa är en självklarhet för många. Andra vill, försöker men dras med vardagsstressen över att inte hinna med, prioritera barnen, jobbet eller andra måsten. Det är utmanande att lägga pusslet och hinna prioritera sig själv. Vi som utvecklat F9 vet själva hur det är och har tagit med oss våra erfarenheter in mixen. Tiden räcker inte alltid till. Vi kan inte ge er tid. Vad vi kan erbjuda är fler möjligheter att lägga pusslet. Många träningsformer, klasser för olika åldrar och nivåer parallellt, generösa öppettider ger dig fler bitar att pussla med. Träna samtidigt som barnen? Jobba medan ni väntar på att en klass blir klar? Lämna barnen på klass och passa på att handla intill? Vi både tror och hoppas att vi kan erbjuda fler möjligheter till att ta hand om ert välmående, er hälsa, ert livspussel. Vänder vi på det så är vi ganska så säkra på att vi kapar bort en hel del ursäkter för att inte komma loss. Vi skapar inte tid. Vi strävar efter att hitta möjligheter att ta bättre hand om den tid vi har.

Och- för er som redan har hittat till träningen, har gott om tid och möjligheter redan, kanske har det som er allra största hobby och intresse. Vi har ett utbud som kommer att matcha era förväntningar. Top brands. Högsta nivå. Här kan ni utmana er. Fullt ut.

 

Ung, inte lika ung, gott om tid, mitt i livspusslet, olika ambitionsnivåer och målbilder? F9 strävar efter att ge de bästa förutsättningarna för så många vi bara kan. Den målbild vi satt från början är att vi ska kunna erbjuda något för alla. En mötesplats för alla. Vi vet att det är överambitiöst men väljer att börja i den änden av skalan.  Alla ska känna sig lika välkomnade och prioriterade på F9.

Träning & Hälsa

Träna, jobba och möts hållbart

Hållbarhet är ett modeord som ofta kastas runt olika satsningar. För oss är det en del av det DNA vi har inom väggarna. För oss har det varit både självklart och rent avgörande att ta med oss en praktisk tillämpning av hållbarhet in i satsningen vi gör med F9. En väl avvägd blandning av modern teknik, smarta materialval och grad av återbruk är en del i den ambitionen och något vi kommer att fortsätta arbeta med framöver. Hållbart är inte antingen/eller. Hållbart är både/och.

Återvunnet.png

Återbruk

F9 är i sig en stor återbruksfastighet. Här har Swedish Match huserat länge med lager och kontor. Vi ger den nu ett längre liv, fyller väggarna med energi och brukar fastigheten åter-igen. Att arbeta med återbruk som målsättning är i sig komplext. Moderna kravställningar är inte alltid kompatibla med äldre material och produkter, inte minst tekniksystem har en teknisk livslängd och bäst före-datum. Arbetet med att åter-igen-bruka fastigheten F9 har som tydligt mantra att alltid ställa frågor. Att vara nyfiket frågvis och utmana. Vad kan vi göra för att optimera? Kan vi använda en elcentral igen? Kan vi ta begagnat ventilationsaggregat och på så sätt spara resurser (och pengar). Dörrarna i grannfastigheten som byggs om-kan vi rita in dem i designen? Och så vidare. Ett tufft pussel att lägga många gånger då moderna energi, ljud, brand, m.fl.-krav möter återbruksambitionerna. Vi har försökt göra ett balanserat arbete och kommer att fortsätta i samma anda. Allra längst har vi nått i kontorsdelen där vi till väldigt stor del återigenbrukar både byggmaterial, teknik och möbler, inredning

F9 – ett socialt nav

Möten mellan människor har varit det som drivit vår arts utveckling framåt genom alla tider. F9 har inga ambitioner om att vara mer eller mindre än en plats för vardagliga möten. Vi har nämnt att vi har som ett av våra mål att kunna förenkla livspusslet för familjer. Ensamvargar är lika välkomna men vår förhoppning är att det ska finnas en familjär känsla i fastighetens väggar och vi har valt våra partners utifrån samma kriterier. Alla är välkomna. Lika välkomna! Kanske, kanske är ändå de unga vuxna, de som är barn eller på väg in i vuxenlivet lite extra välkomna – oavsett om de kommer med familjesällskap eller inte. Att växa upp är idag är tufft. F9 vill vara en positiv kraft där man kan stärka sin självkänsla, möta och inspireras av goda förebilder eller bara känna sig som del av ett sammanhang. En plats man vill vara på. En opretentiös plats att göra bra saker för sig själv på. Hitta stöd vid läxläsning eller vara en som delar med sig av kunskap till andra? Lära sig sätta gränser och stå upp för sig själv via träning? Lära sig disciplin och regler. Låter det som en ungdomsgård? Vi vill inte kalla det så. Snarare en ”inte bara de ungas-gård” Vi tror mer på att vara en okomplicerad plats för möten mellan människor och att sträva efter att utveckla den över tid. Vi tror på att vara ett nav.

bottom of page